Ett intressant alternativ om den traditionella jordgubbstårtan känns trist. Jag hittade receptet i en finsk stamkundstidning, Samarbete. För egen del föredrar jag efterrätter som inte är för söta, så jag brukar minska mängden socker i det här receptet.
Instruktioner
- Ansa och hacka jordgubbarna. Lämna några jordgubbar hela till garnering. Blanda de hackade med socker och låt dem stå ca en halvtimme.
- Vispa ägg och sockret till skum. Blanda de torra ingredienserna och sikta dem försiktigt i smeten.
Täck en bakplåt med bakplåtspapper och bre ut smeten. Ifall du vill ha en tjockare botten kan du täcka endast halva bakplåten. Grädda botten 6-8 minuter på mittfalsen i 225 grader. Låt bottnen svalna. Skär den sedan i bitar av godtycklig storlek.
- Vispa grädden och vänd ner den i kvargen.
- Fördela 1/3 av jordgubbarna i en skål. Bre 1/3 av gräddblandningen över bären, sedan hälften av tårtbottnen. Fortsätt med resten av jordgubbarna och plattorna. Toppa med resten av grädden. Garnera med nötter och jordgubbar. Låt desserten ta smak i kylen i ca 2 timmar innan den serveras.
Publicerat den
13 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar