Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbstårta i skål

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Ett intressant alternativ om den traditionella jordgubbstårtan känns trist. Jag hittade receptet i en finsk stamkundstidning, Samarbete. För egen del föredrar jag efterrätter som inte är för söta, så jag brukar minska mängden socker i det här receptet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa och hacka jordgubbarna. Lämna några jordgubbar hela till garnering. Blanda de hackade med socker och låt dem stå ca en halvtimme.
  2. Vispa ägg och sockret till skum. Blanda de torra ingredienserna och sikta dem försiktigt i smeten. Täck en bakplåt med bakplåtspapper och bre ut smeten. Ifall du vill ha en tjockare botten kan du täcka endast halva bakplåten. Grädda botten 6-8 minuter på mittfalsen i 225 grader. Låt bottnen svalna. Skär den sedan i bitar av godtycklig storlek.
  3. Vispa grädden och vänd ner den i kvargen.
  4. Fördela 1/3 av jordgubbarna i en skål. Bre 1/3 av gräddblandningen över bären, sedan hälften av tårtbottnen. Fortsätt med resten av jordgubbarna och plattorna. Toppa med resten av grädden. Garnera med nötter och jordgubbar. Låt desserten ta smak i kylen i ca 2 timmar innan den serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.