Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Finsk påsktårta

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Det här är en mycket frisk tårta med finskt ursprung. Tårtan är väldigt populär under påsken. Den söta dekorationen med grädde och aprikoser ser festlig ut.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker poröst.
  2. Blanda mjöl och bakpulver i en separat bunke. Tillsätt ägget och mjölblandningen i sockersmeten och arbeta ihop till en deg.
  3. Smöra en springform, ca 24 cm i diameter, och tryck ut degen i formen.
  4. Separera ägget. Vispa grädden och rör ner kesella, potatismjöl, socker, citronsaft, vaniljsocker och äggula. Vispa äggvitan i en separat skål. Vänd försiktigt ner äggvitevispet i resten av fyllningen.
  5. Häll fyllningen över aprikoserna. Grädda tårtan mitt i ugnen i 50 minuter. Låt tårtan svalna. Dekorera med vispad grädde och aprikoshalvor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.