Det här är en mycket frisk tårta med finskt ursprung. Tårtan är väldigt populär under påsken. Den söta dekorationen med grädde och aprikoser ser festlig ut.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker poröst.
- Blanda mjöl och bakpulver i en separat bunke. Tillsätt ägget och mjölblandningen i sockersmeten och arbeta ihop till en deg.
- Smöra en springform, ca 24 cm i diameter, och tryck ut degen i formen.
- Separera ägget. Vispa grädden och rör ner kesella, potatismjöl, socker, citronsaft, vaniljsocker och äggula. Vispa äggvitan i en separat skål. Vänd försiktigt ner äggvitevispet i resten av fyllningen.
- Häll fyllningen över aprikoserna. Grädda tårtan mitt i ugnen i 50 minuter. Låt tårtan svalna. Dekorera med vispad grädde och aprikoshalvor.
Publicerat den
22 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar