Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Finsk trattkantarellsoppa

(1 kommentar)  
Skriv ut

En god höstsoppa som gärna ätes med en klick crème fraiche.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär svampen i mindre bitar och fräs den i smör några minuter
  2. Skala och finhacka löken och skär den skalade potatisen i tärningar. Lägg ner i grytan och fräs ytterligare några minuter under omröring.
  3. Strö över vetemjöl och späd lite i sänder med vatten. Tillsätt buljongtärningarna och smaka av med salt och soja. Koka i 15 minuter.
  4. Fräs baconet knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper.
  5. Blanda ner grädde och bacon i soppan. Smaka av med mejram och strö över hackad persilja.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lena4 2 mars 2010

    Mums säger vi. Tyvärr ingen bacon men den va god ändå. Kommer jag att göra fler gånger.Betyget blir en femma. Lena

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.