Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Finsk kålrotslåda typ mildare

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Den här lådan är litet mildare och skonsammare för magen än kålrotslåda i allmänhet.

Ingredienser

Instruktioner

Blötlägg 3 msk skorpsmulor i grädden. Smöra två 1,5 liters formar. Skala potatisarna och koka dem mjuka i saltat vatten. Spara litet kokspad att blanda i, ifall det blir för tjockt. Mosa potatisarna. Blanda i kålrotsmosen,de blötta skorpsmulorna, kryddorna och äggen. Häll allt i de två formarna och gör ett gropmönster på ytan, klicka i smör och strö över skorpsmulor. Grädda i 175 grader i en timme.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mcdaid 18 december 2013

    denna kålrots låda är en gammal finsk jul rätt som är välligt god till skinkan eller rätter med fläsk

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.