Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Finsk kålrotslåda

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Denna rätt har vi alltid på vårt julbord. Sen kan man ju äta den som vardagsmat tillsammans med köttbullar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tärna kålrötterna och koka dem mjuka. Mosa dem till en puré. Tillsätt kokspad så att den får en lös konsistens. Låt ströbrödet ligga en stund i grädden eller mjölken och blanda den i purén. Riv löken och bryn den ljust brun i smör eller ister. Låt den kallna och blanda den i den kallnade purén. Slutligen tillsätts kryddorna och äggen.
  2. Häll alltsammans i en smord ugnsfast form. Strö över ströbröd och grädda i medelvarm ugn, 200 - 225 grader, i cirka 1 timme.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lisacattis 17 december 2009

    Älskar kålrotslådan. Underbar till julskinkan :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.