Finsk kålrotslåda

Denna rätt har vi alltid på vårt julbord.
Sen kan man ju äta den som vardagsmat tillsammans med köttbullar.

Ingredienser

2 stora kålrötter
drygt 1 matsked salt
½ liter vatten eller skinkspad
1 dl ströbröd
2 dl grädde eller mjölk
1 liten gul lök
2 msk smör
( 2 - 3 matskedar sirap)
½ tsk vitpeppar
2 ägg

Betyg (2 röster)
Antal personer
6 st
Visningar:
4070
Sparat:
118

Gör så här

Tärna kålrötterna och koka dem mjuka.
Mosa dem till en puré.
Tillsätt kokspad så att den får en lös konsistens.
Låt ströbrödet ligga en stund i grädden eller mjölken och blanda den i purén.
Riv löken och bryn den ljust brun i smör eller ister.
Låt den kallna och blanda den i den kallnade purén.
Slutligen tillsätts kryddorna och äggen.

Häll alltsammans i en smord ugnsfast form. Strö över ströbröd och grädda i medelvarm ugn, 200 - 225 grader, i cirka 1 timme.

LIKNANDE RECEPT

Kålrotslåda recept
av eowyn
över 2 månader
av Voikka
över 2 månader
av anluk
över 2 månader
av Turvor
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.