Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Finska jullimpor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Bakar dessa under december och speciellt under julen. Väldigt goda och enkla att baka. Av Frostrosor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken fingervarm och rör ut med jästen. Blanda separat farinsocker, råsocker, sirap, ägg och kryddor. Tillsätt mjölk, salt och arbeta in vetemjöl. Degen ska bli fast, men något kladdig. Behövs mer mjöl så ta rågsikt. Låt jäsa under bakduk 1h.
  2. Dela i 3 lika delar, knåda ev. något och lägg på en två bakplåtsklädda plåtar. Jäs under ytterligare 1h. Pensla med sirapsvatten innan och efter gräddningen. Grädda i 200 grader mitten i cirka 30 minuter. Låt kallna på galler.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • carjo9 1 december 2016

    Har en fråga, ska det vara både farinsocker och råsocker och i så fall hur mycket råsocker.. Carjo

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.