Bakar dessa under december och speciellt under julen. Väldigt goda och enkla att baka. Av Frostrosor.
Instruktioner
- Värm mjölken fingervarm och rör ut med jästen. Blanda separat farinsocker, råsocker, sirap, ägg och kryddor. Tillsätt mjölk, salt och arbeta in vetemjöl. Degen ska bli fast, men något kladdig. Behövs mer mjöl så ta rågsikt. Låt jäsa under bakduk 1h.
- Dela i 3 lika delar, knåda ev. något och lägg på en två bakplåtsklädda plåtar. Jäs under ytterligare 1h. Pensla med sirapsvatten innan och efter gräddningen. Grädda i 200 grader mitten i cirka 30 minuter. Låt kallna på galler.
Publicerat den
26 december 2014
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Har en fråga, ska det vara både farinsocker och råsocker och i så fall hur mycket råsocker.. Carjo