Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Finska Pinnar - passar diabetiker

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Även en diabetiker vill ibland unna sig en god kaka. Det är vanligt socker i denna småkaka men det är bara för jäsningens skull. Eftersom sockermängden är så liten och den bara garneras med mandel passar den även för diabetiker. Detta recept hittade jag för många år sedan i en kokbok för diabetiker, har många i släkten med diabetes och det är ju trevligt att kunna bjuda även dem på en hembakad kaka till fest.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skålla och mal bittermandeln. Lägg mjölet i en skål, tillsätt socker, fett och bittermandel. Arbeta ihop till en deg med fingertopparna eller med en gaffel. Rulla ut den till fingertjocka längder. Pensla med ägg och strö över hackad mandel. Skär längderna i 4 cm långa bitar. Lägg dem på en bakplåtsklädd plåt. Grädda ca 10 min.
  2. Ugn 175'

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • sarasimon 10 november 2010

    Hej Josses! Laddar hem receptet på finska pinnar, har många i släkten som är diabetiker...ska provas till jul. Tack Tack!!

  • Gerd Sjöberg 22 oktober 2020

    Hej! Jag är diabetiker och ska inte äta vare sig strösocker eller vetemjöl. Är det fel recept som ligger här, eller? Med vänlig hälsning Gerd

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.