Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Finska traditionella smörbullar

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Jag har fritt översatt från en finsk recept på goda traditionella smörbullar. De är värda att inte glömmas bort.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält jästen till handvarmt mjölk. Tillsätt salt, socker och kardemumma. I början kan man vispa mjölet i och sedan resterande mjöl i degen för hand. Sist tillsätts den smälta smöret. Knåda väl.
  2. Låt degen jäsa upp i ca en halvtimme.
  3. Baka 2/3 av degen till små runda bullar, totalt 16 st. Bullar stiger under tiden du gör degen, som läggs överst.
  4. Överdelen: Rör i smör och mjöl i den 1/3 av degen som sparades. Kavla ut den till 48x48 cm i fyrkant och dela den i 16 bitar. Linda fyrkanterna över dem runda bullarna med sömnen nedåt. Pensla bullarna med ägg eller smör.
  5. Grädda i 200° i ca 15 minuter, i varmluftsugnen 180°.
  6. Penslade hälften av bullarna med smör och resten med ägget. Smorda av ägg såg ut som traditionella smörbullar. Dom som arbetar på ett bageri säger att det penslas med ägg. Jag bakar nästa gång mindre bullar. Dessa blev ganska stora.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.