Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Finskt surdegsbröd

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 3 dagar
Skriv ut

Prova detta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda allt till en tunn gröt,l åt stå och "surna" 2-3 dygn i rumstemperatur.
  2. 3.e dagen: Blanda surdegen med vatten, mjöl och salt. Knåda degen väl på bakbordet och jäs ca 1 timme.
  3. Baka ut två runda limpor, dofta över mjöl, låt jäsa. Grädda i ca 200 gr i ca 50 min.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Vekanabb 10 november 2009

    Antagligen fattade jag inte receptet men när bröden var klarar kunde jag slå ihjäl folk och fä med dem alltså så misslyckades jag

  • Vivianaj 24 november 2009

    dag 2 då?

  • uppbot 10 augusti 2011

    Ja nu har jag provat detta. Blev ett väldigt tungt och kompakt bröd tyvärr. Gör inte detta fler gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.