Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fish ´n chips med cornichonsås och sallad

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

När du köper färdigpanerad fisk får du betala ganska mycket för billigt fett och vetemjöl. Det blir dessutom godare om du gör dem själv.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Halvera potatis på längden, lägg på en djup ugnsplåt och ringla över olivolja, 0,5 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Stek i ugnen i 25-30 minuter. Hacka 80 g cornichons och blanda med turkisk yoghurt, honung, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i en skål. Ta fram två djupa tallrikar. Handvispa ett ägg i den ena och blanda ströbröd, vetemjöl, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar i den andra. Skär koljafilé i 3 cm breda bitar och vänd koljan först i ägget och sedan i ströbrödblandningen. Smält smör i en stekpanna och stek fiskbitarna i två omgångar på medelhög värme, ca 3 minuter/sida. Lägg på en övertäckt tallrik allteftersom de blir klara. Skölj salladsmix och halvera körsbärstomater. Finstrimla blekselleri. Skala och grovriv morötter. Skiva salladslök. Halvera 90 g cornichons. Blanda alla grönsaker i en skål.
  2. Servera fisken med potatisen, cornichonsåsen och salladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.