- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
När du köper färdigpanerad fisk får du betala ganska mycket för billigt fett och vetemjöl. Det blir dessutom godare om du gör dem själv.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
Halvera potatis på längden, lägg på en djup ugnsplåt och ringla över olivolja, 0,5 tsk salt och 2 krm svartpeppar.
Stek i ugnen i 25-30 minuter.
Hacka 80 g cornichons och blanda med turkisk yoghurt, honung, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i en skål.
Ta fram två djupa tallrikar.
Handvispa ett ägg i den ena och blanda ströbröd, vetemjöl, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar i den andra.
Skär koljafilé i 3 cm breda bitar och vänd koljan först i ägget och sedan i ströbrödblandningen.
Smält smör i en stekpanna och stek fiskbitarna i två omgångar på medelhög värme, ca 3 minuter/sida.
Lägg på en övertäckt tallrik allteftersom de blir klara.
Skölj salladsmix och halvera körsbärstomater. Finstrimla blekselleri. Skala och grovriv morötter. Skiva salladslök. Halvera 90 g cornichons.
Blanda alla grönsaker i en skål.
- Servera fisken med potatisen, cornichonsåsen och salladen.
Publicerat den
12 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar