- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En fiskvariant på Sheperd´s pie. Jag brukar blanda lax och torsk, men man kan ta vilken fisk man vill.
Jättegott!
Instruktioner
- Gör potatismosen.
- Sätt ugnen på 180 C.
- Hacka löken, morötterna och skär purjon i ringar.
Bryn löken i oljan i 1-2 minuter, tillsätt därefter morötter, pressad vitlök och purjo, häll i lite vatten och bryn i 5 minuter till. Blanda i 2 msk mjöl och tillsätt mjölken och grädden samt 1 tsk dill. Salta efter egen smak. Koka såsen under omrörning på medelvärme i 10 minuter, häll sedan i 1 dl vitt vin.
Tärna fisken och blanda i såsen.
- Koka under omrörning i 20-30 minuter, smaka av med salt. Häll fisksåsen i en ungsfast form, ungefär 3/4 ska vara fyllt och täck med potatismos.
Sätt in i ugnen tills moset fått fin färg.
Publicerat den
16 oktober 2008
Skriv kommentar