Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisherman´s pie

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En fiskvariant på Sheperd´s pie. Jag brukar blanda lax och torsk, men man kan ta vilken fisk man vill. Jättegott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör potatismosen.
  2. Sätt ugnen på 180 C.
  3. Hacka löken, morötterna och skär purjon i ringar. Bryn löken i oljan i 1-2 minuter, tillsätt därefter morötter, pressad vitlök och purjo, häll i lite vatten och bryn i 5 minuter till. Blanda i 2 msk mjöl och tillsätt mjölken och grädden samt 1 tsk dill. Salta efter egen smak. Koka såsen under omrörning på medelvärme i 10 minuter, häll sedan i 1 dl vitt vin. Tärna fisken och blanda i såsen.
  4. Koka under omrörning i 20-30 minuter, smaka av med salt. Häll fisksåsen i en ungsfast form, ungefär 3/4 ska vara fyllt och täck med potatismos. Sätt in i ugnen tills moset fått fin färg.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.