Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisk i ugn Fisk i ugn
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Min mammas superrecept som funkar i alla lägen. Jättegott! Jag vet inte någon som inte tyckt om det här, till och med de som inte är förtjusta i fisk äter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg torskblocket i en ugnsform (gärna upptinat, vid fryst längre tid i ugnen) Salt och peppar på fisken efter behag Täck fisken med ketchup Lägg dill (fryst eller färsk) över hela fisken på ketchupen Skär smör/margarin i ca 2-3 mm tunna skivor och lägg ovanpå dillen Häll över grädden och ev några dl mjölk för mer sås In i ugnen ca 40 minuter upptinat fiskblock på 225 grader. Servera med potatis
  2. Såsen är underbar!

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Algot 5 mars 2008

    Jättegott! Enkelt och snabbt gör man den här rätten! Såsen var ljuvligt god! Algot

  • evaldo 28 november 2008

    Hej. Jag har lagat din supergoda "fisk i ugn", vi är två personer men åt för fyra. Det måste betyda att det var jättegott. Jag lägger in ett par bilder, hoppas du inte har något emot det?

  • Bappi 9 december 2008

    Detta var gott, men som jag brukar göra blir ännu godare :-) Ca 3 msk ketchup röres ut med grädden och ett pkt djupfryst dill tillsätts och allt röres ihop. Smörj formen och lägg de kryddade fiskblocken på och häll sedan på ketchupblandingen och grädda klart efter given anvisning/ kram Bappi

  • sallyfiffi 30 maj 2013

    Tack för receptet. Enkelt och gott!

  • PutteBanan 2 december 2013

    Vi gjorde bappi:s förbättrade version, det var mycket gott och enkelt recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.