Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pocherad kummel med potatispure

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lyxig och mycket god

Ingredienser

Instruktioner

  1. Potatispuré: Skala potatisen och skär den i bitar. Koka upp vatten med lite salt i en gryta, lägg i potatisen och koka den mjuk. Slå den i ett durkslag och låt rinna av. Pressa potatisen i en skål med en potatispress. Värm mjölk, grädde och smör i en gryta. Tillsätt det till den pressade potatisen och vispa till ett fluffigt mos. Smaka av med salt och peppar
  2. Fisken: Att pochera fisk innebär att man sjuder fisken i vätska. Skär upp kummeln i 200 g bitar och salta, lägg dem i en kastrull, fyll på med vatten precis så att det inte täcker. Häll på 1 dl vin och 1 buljongtärning, låt koka upp och sänk sedan värmen och låt fisken sjuda under lock ca 8 min.
  3. Servera med riven pepparrot, skirat smör och sparris

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.