Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Just den här typen av fiskrätter är jag förtjust i trots att jag inte är någon fiskälskare i övrigt. Det får gärna vara litet ostigt och med crème fraiche som ger en så otroligt god smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Dela och skölj purjolöken och skär den i skivor. Skiva svampen. Bryn svamp och lök i smör och lägg i en ugnssäker form. Lägg fisken på svamp- och lökbädden.
  2. Pressa citronsaft över fisken och häll på vattnet. Strö över dragon och dill och krydda med salt och peppar. Bred över crème fraichen och täck med ost. Ugnsbaka fisken mitt i ugnen 20-25 minuter.
  3. Servera med pressad potatis och gröna ärter.

Liknande recept

Kommentarer (13)

  • reineborn 19 maj 2008

    Mmm, en riktig höjdare. Jag är inte heller någon fiskälskare men man måste ju få i sig sånt också. Detta kommer underlätta fiskätandet i framtiden.

  • Heisjo 24 juli 2008

    Jättegott! Det blir gott om sås, och det uppskattas! Dessutom är det en nyttig maträtt om man använder lätt creme fraiche och mager riven ost. Smaksättningen är kanongod! Tackar!

  • ftu507 7 september 2008

    Verkligen en läcker och smakrik fiskrätt. Jag har redan gjort den två gånger under de två senaste veckorna och det lär bli fler framöver. Gubben och jag älskar fisk och sedan vi hittat den prisbilliga och goda pangasius- (hajmal-) filén så äter vi det så ofta vi kan - stekt, kokt eller gratinerad.

  • carol 20 november 2008

    Detta fiskrecept var utöver det vanliga! Det var verkligen gott! Jag och min sambo är inte alls förtjusta i fisk men vi försöker prova nya recept för att möjligen lyckas hitta något vi kan tänka oss att laga igen och det här var supergott!

  • Tozza 11 december 2008

    Helt okej recept, gott med smält ost och fisk.

  • 81sara 25 februari 2009

    Har lite svårt för fisk men det här receptet gjorde då så att jag fick mersmak....Riktigt gott! Hade i röd paprika också.

  • __maria__84 26 februari 2009

    Verkligen jätte gott och enkelt!! Det här kommer vi att göra fler gånger.

  • vsi7 12 maj 2009

    helt okej

  • essim 17 maj 2009

    Jättegott. Denna fiskrätt kommer jag att göra fler gånger.

  • hanna_s 31 juli 2009

    Gjorde dubbel sats och hade hälften hoki och hälften lax. Jättegott och enkelt. Godkändes även av 1.5-åringen.

  • henna6 6 september 2009

    Jättegod fiskrätt! Inte sista gången vi åt detta.. henna6

  • kattgnag 18 september 2009

    Tack så jättemycket för en jättegod och lätt fiskrätt! Tänk vad bra dragon passar till fisk! Dragon tycker jag ofta glöms bort, även av mig själv.... Tack igen - denna rätt kommer att återkomma som middagsmat ganska stadigt! 5 poäng av mig.

  • kattgnag 22 september 2009

    Hej igen! Gjorde denna en gång till, till min gamla mamma som drabbats av stroke och inte kan laga mat själv. Måste bara kommentera att hon tyckte det var bland den godaste fiskgryta hon ätit! Jätteroligt - och du skall ha äran! Tack.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.