Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatismos i filodegskorgar

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Ser festligt ut att servera potatismoset i dessa små filodegskorgar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg 3 filodegsark ovanpå varandra, skär det i 6 rutor. Gör likadant med 3 ark till. Pensla dom lätt med olja. Lägg degrutorna 3 och 3 i en muffinsformsbleck penslat med olja. (12 st) Sätt in i ugn ca 5 min i 200 grader, akta så dom inte bränns. Lyft ur dom ur formen, dom är nu stela små korgar. Krydda moset med kryddorna och vitlök. Blanda i äggulor i potatismoset och klicka i det i formarna. Strö över riven västerbottenost. Dela körsbärstomater och lägg en eller två halvor i varje korg. Sätt in i ugnen i 225 grader i ca 10 minuter.
  2. Gott att servera till kött eller fisk!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.