Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisk i ugn med aubergine och mozzarella

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Mängden fisk kan tyckas vara liten, men tack vare aubergin och mozzarella blir den ändå mättande.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skiva auberginen i cirka 1 cm tjocka skivor. Strö över lite salt på båda sidorna, låt dra i 10 minuter för att dra ur vätskan. Torka sedan av dem med papper och fräs dem gyllenbruna i smör.
  3. Skiva mozzarellan tunt.
  4. Skala löken, finhacka den gula löken och skiva vitlöken. Fräs dem mjuka och glansiga i smör. Häll på de krossade tomaterna och lägg i de franska örterna och chiliflakes. Lägg i sockret för att reglera syran av tomaterna. Låt puttra i 10 minuter och smaka av med salt och vitpeppar.
  5. Smörj en form med smör som passar filéerna utan att du viker dem. Lägg i fisken strö över 1 nypa salt och 1 nypa vitpeppar.
  6. Varva aubergin och mozzarella ovanpå fisken. Häll över tomatsåsen, lämna lite av auberginen och mozzarellan synlig så får gratängen en lite ”lyxigare” yta. Ställ in fisken mitt i ugnen i cirka 20 minuter tills mozzarellan smält och fått lite färg och auberginen fått ytterligare färg.
  7. Servera med potatis eller ris och valfri grönsak.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.