En saftig och god paté till buffé-bordet.
Ett par fisksorter ger god smak till patén. Gädda ger fast fin konsistens , men torsk och kolja går också bra.( Jag tog lax ,torsk och kolja.)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa väl en 2-liters brödform. ( Jag smorde och bröade ett bakplåtspapper för en sådan form). Kör fisk, salt , kryddor, potatismjöl, gelatinpulver och ägg i en matberedare till en slät färs. Späd samtidigt med grädde och mjölk genom matarröret.
- Tina spenaten och krama ur vätskan. Blanda spenaten med 2 dl av fiskfärsen. Strimla crabfishpinnarna och rör ner dem i resten av färsen. Bred ut hälften av den ljusa färsen i botten av formen, täck med den gröna färsen och lägg resten av den ljusa som ett lock över. Släta till ytan . Packa färsen väl genom att slå formen mot hårt underlag.
- Grädda i mitten eller nedre delen av ugnen cirka 1 timma.
Tag ut formen och låt den svalna. Stjälp upp patén.
Servera med någon passande sås.
Går bra att frysa.
Publicerat den
8 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar