Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisk- och krabbpaté

 
  • Serverar: 12-15 portioner
Skriv ut

En saftig och god paté till buffé-bordet. Ett par fisksorter ger god smak till patén. Gädda ger fast fin konsistens , men torsk och kolja går också bra.( Jag tog lax ,torsk och kolja.)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa väl en 2-liters brödform. ( Jag smorde och bröade ett bakplåtspapper för en sådan form). Kör fisk, salt , kryddor, potatismjöl, gelatinpulver och ägg i en matberedare till en slät färs. Späd samtidigt med grädde och mjölk genom matarröret.
  2. Tina spenaten och krama ur vätskan. Blanda spenaten med 2 dl av fiskfärsen. Strimla crabfishpinnarna och rör ner dem i resten av färsen. Bred ut hälften av den ljusa färsen i botten av formen, täck med den gröna färsen och lägg resten av den ljusa som ett lock över. Släta till ytan . Packa färsen väl genom att slå formen mot hårt underlag.
  3. Grädda i mitten eller nedre delen av ugnen cirka 1 timma. Tag ut formen och låt den svalna. Stjälp upp patén. Servera med någon passande sås. Går bra att frysa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.