Räkor serveras som tillbehör. Skalen används i buljongen. Välj helst fiskskrov av plattfisk, fråga efter det i fiskdisken.
Instruktioner
- Buljong:
Skala räkorna. Lägg dem i en skål och låt stå kallt fram till servering. Spola av räkskal och fiskskrov i kallt vatten. Knäck dem i bitar om de är stora.
- Hetta upp olja och smör i en rymlig kastrull och fräs lök, persilja, selleri, lagerblad, pepparkorn och räkskal ca 3 min. Häll på vatten, vin och hummerfond och koka upp.
- Lägg i fiskskroven och låt sjuda ca 10 min. Skumma av ytan. Dra kastrullen från värmen och låt buljongen stå ca 30 min. Sila genom en finmaskig sil eller genom silduk.
- Tillbehör:
Skär fiskfiléerna i ca 3 cm bitar. Lax kan skäras i 2 cm stora kuber där den är som tjockast. Lägg upp i skålar och ställ kallt fram till servering.
- Så serverar du fonderna:
Häll varm fisk- och skaldjursbuljong i den ena fonduegrytan och grönsaksbuljong i den andra. Sätt dem på värme på bordet och duka upp tillbehören. Låt var och en doppa ner fisk, räkor och grönsaker i de olika buljongerna.
Publicerat den
9 maj 2011
Liknande recept
Skriv kommentar