Pajer är utmärkt bjudmat . Bjud en god sallad till.
Instruktioner
- Ugn 200º.
- Smula det kalla fettet i mjölet med fingertopparna eller hacka med en liten stekspade. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt samman degen. Detta går också utmärkt att göra i matberedaren.
- Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Nagga och fäst en folieremsa runt kanten. Förgrädda i ca 15 minuter. Ta bort foliet.
- Lägg fisken, räkorna och svampen i formen, spara ev. några räkor till garnering.
- Vispa samman ost, ägg och dill, så det är väl blandat. Häll detta över pajen.
- Pensla med ägg och grädda ca 30 minuter tills äggstanningen stelnat.
- Tips!
Pajen kan också fyllas med crabsticks och musslor. Pajen går bra att frysa, då gärna i portionsbitar. Värms i mikron på några minuter.
Publicerat den
29 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar