Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisk- och skaldjurspaj

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Pajer är utmärkt bjudmat . Bjud en god sallad till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200º.
  2. Smula det kalla fettet i mjölet med fingertopparna eller hacka med en liten stekspade. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt samman degen. Detta går också utmärkt att göra i matberedaren.
  3. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Nagga och fäst en folieremsa runt kanten. Förgrädda i ca 15 minuter. Ta bort foliet.
  4. Lägg fisken, räkorna och svampen i formen, spara ev. några räkor till garnering.
  5. Vispa samman ost, ägg och dill, så det är väl blandat. Häll detta över pajen.
  6. Pensla med ägg och grädda ca 30 minuter tills äggstanningen stelnat.
  7. Tips! Pajen kan också fyllas med crabsticks och musslor. Pajen går bra att frysa, då gärna i portionsbitar. Värms i mikron på några minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.