Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisk- och skaldjurssoppa

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Gillar man fisk och skaldjur så måste denna soppa prövas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka purjo och fänkål. Hetta upp smör och olja i en stor kastrull och fräs hacket tillsammans utan att det tar färg ca 2 min. Tillsätt vatten, vin, grädde, buljongtärning, hummerfond, salt, saffran, curry, paprika och cayenne. Låt soppan koka på medelgod värme ca 15 min. - Hit går bra att förbereda -
  2. Musslor: Tina frysta musslor. Färska musslor skall skrapas och musslor som inte sluter sitt skal när du knackar på dem måste kasseras. Koka upp vin, grädde, persilja, purjo och peppar. Lägg i alla musslorna och lägg på lock. Koka tills alla musslor öppnat sig, ca 5 min.
  3. Frysta musslor är redan öppna, men ska koka. Låt dem stå några minuter och sila sedan ner musselspadet i soppan. Rensa musslorna men behåll några med skal för dekoration. - Hit går bra att förbereda -
  4. Skålla, skala och kärna ur tomaterna och finhacka tomatköttet. Ansa bönorna och skär dem eventuellt i bitar. Blanda ner tomat och bönor i soppan och låt koka 5 min. Skär fiskfiléerna i 2 cm stora tärningar och lägg ner dem i soppan strax före servering. Sjud soppan försiktigt ca 1 min och blanda ner musslor och tinade kräftstjärtar. Servera soppan med vitlökscrème fraiche.
  5. Vitlökscrème fraiche Blanda alla ingredienserna och låt dem gärna stå kallt någon timme före servering.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • nikeus01 18 juni 2009

    Den är underbar!

  • Strid 2 oktober 2014

    För hur många personer är receptet? Lyckas inte hitta det :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.