Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisk - och skaldjurstimbaler

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Lätt och festligt som förrätt på en lyxigare middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ingredienserna skall vara kalla. Skala kräftorna eller räkorna, ta undan en kräfta eller några räkor till garneringen.
  2. Skär fiskköttet i mindre bitar och lägg i en matberedare tillsammans med ägg och äggvita. Kör till en slät massa och tillsätt grädden, kör ytterligare några varv. Smaksätt med salt, Worcestersås och Cognac.
  3. Häll färsen i lätt smorda timbalformar, ställ dem i varmt vattenbad längst ned i ugnen och grädda i 150 grader ca 20-25 minuter. Stjälp upp timbalera på serveringsfat och garnera med kräftan eller räkorna.
  4. Servera med en fin vitvinsås eller skaldjurssås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.