Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisk à la Bourgguignonne

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

En smak upplevelse, en bit fisk med sidfläsk och champinjoner, det blir en succé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla sidfläsket. Skala och skiva moroten. Ansa svampen. Skala lökarna. Bryn fläsket i en het stekpanna. Ta upp det. Bryn morot och lök. Tag upp det. Bryn svampen i lite matfett tills vätskan har kokat in. Lägg fläsk, morot och lök i en liten kastrull. Tillsätt vin, vatten, tomatpuré, kryddor och pressad vitlök. Låt småputtra tills moroten är mjuk. Tillsätt svampen och smaka av. Blanda mjöl med salt och peppar. Doppa den tinade fisken i mjölken, sedan i mjölblandningen. Stek fisken försiktigt gyllene på båda sidorna i en inte för varm stekpanna, ca 5-6 minuter per sida.
  2. Servera fisken med den varma sidfläskröran och potatismos.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • BarbroNelson 14 november 2011

    sorry det här funkade inte alls för oss. Jag hade kunnat tänkt mig knaper stekt fläsk på sidan om och svampen också stekt för sig, nu känns det bara som om smakerna försvann. jag kommer att försöka igen men då på mitt sätt. :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.