Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisk florentine

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Festlig och fin laxfilé tillsammans med goda ingredienser som alla ligger i en form. Perfekt bjudmat som är festlig men ändå enkel att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Fördela det kokta riset i en ugnssäker form. Fräs den väl avrunna bladspenaten i smör, krydda med salt och peppar. Lägg spenaten över riset.
  3. Gör såsen. Smält smöret, tillsätt mjölet under kraftig omrörning, häll i mjölken och låt allt koka upp under fortsatt omrörning. Sjud ett par minuter. Rör ner äggulan och 1 dl riven ost (spara lite ost att lägga ovanpå laxen) Smaka av med salt och peppar.
  4. Häll såsen över spenaten i formen, lägg på välkryddade laxbitar och strö över lite riven ost. Gratinera i ca 15-20 minuter tills allt har fått fin färg och laxen är genomstekt.
  5. Garnera med dill och citron och servera gratängen med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.