Fisk i äggsås

En klar favorit hemma hos oss.

Ingredienser

400 g torsk
Salt
Vitpeppar
1 lagerblad
4 kryddpepparkorn
2 dl spad
3 dl grädde
1 dl vatten
1 ½ msk mjöl
½ fiskbuljongtärning
Dill
4 ägg

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
1091
Sparat:
22

Gör så här

Koka äggen. Koka fisken med salt, vitpeppar, lagerblad och kryddpepparkorn. Sila spadet och lägg fisken i en karott.

Blanda 2 dl spad och 3 dl grädde och koka upp.
Gör en redning av 1 dl vatten 1,5 msk mjöl, häll över i såsen.

Tillsätt en halv fiskbuljontärning. Smaka av med salt, vitpeppar och dill. Häll över såsen i karotten med fisken. Hacka äggen och häll över i karotten.

Servera med kokt potatis och rårivna morötter.
Dela

LIKNANDE RECEPT

Äggsås recept
över 2 månader
av Aikiman
över 2 månader
av Lilloo
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.