Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisk i baconrock på citronpotatis

(1 kommentar)  
Fisk i baconrock på citronpotatis Fisk i baconrock på citronpotatis
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Kära hustrun trodde jag blivit tokig när denna idé omtalades. Den åsikten ändrades radikalt efter intagen middag. Blev en mycket lyckad komposition med allt i ett. Den krämiga citronpotatisen blev underbar ihop med sin baconfisk kompis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och skiva potatisen i ca 1 centimeters skivor. Strimla purjolöken och finriv skalet av citronen. Blanda potatis, purjo, citronskal i en bunke. Tillsätt crème fraiche och pressa i vitlöken, krydda med salt och svartpeppar. Blanda om väl.
  3. Smörj en ugnsform och häll i potatisblandningen. Sätt in formen en fals under mitten och låt stå ca 30 minuter.
  4. Gör under tiden fisken redo. Skär det halvtinade fiskblocket i 4 bitar, krydda med salt och vitlökspeppar runt om. Grovriv osten.
  5. Lägg baconskivorna lite omlott 3 skivor gånger 4 och lägg ett fiskblock på varje. Pressa lite citronsaft på fiskbitarna och rulla in i baconpaketet.
  6. Ta ut ugnsformen och lägg på baconfisken med skarven neråt, och sprid osten över hela formen. Sätt tillbaka mitt i ugnen, grädda i ca 30-40 minuter till osten fått fin färg.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Stintan9 1 oktober 2012

    Vi åt detta igår och det var ok, men jag är inte sååå förtjust i den "rökiga" smaken av bacon ihop med fisk. Särskilt inte med tillägg av citron. För min smak skulle denna rätt möjligen bli perfekt utan bacon:-) Potatisen var smarrig!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.