- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Kära hustrun trodde jag blivit tokig när denna idé omtalades.
Den åsikten ändrades radikalt efter intagen middag.
Blev en mycket lyckad komposition med allt i ett.
Den krämiga citronpotatisen blev underbar ihop med sin baconfisk kompis.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala och skiva potatisen i ca 1 centimeters skivor.
Strimla purjolöken och finriv skalet av citronen.
Blanda potatis, purjo, citronskal i en bunke.
Tillsätt crème fraiche och pressa i vitlöken, krydda med salt och svartpeppar. Blanda om väl.
- Smörj en ugnsform och häll i potatisblandningen.
Sätt in formen en fals under mitten och låt stå ca 30 minuter.
- Gör under tiden fisken redo.
Skär det halvtinade fiskblocket i 4 bitar, krydda med salt och vitlökspeppar runt om.
Grovriv osten.
- Lägg baconskivorna lite omlott 3 skivor gånger 4 och lägg ett fiskblock på varje.
Pressa lite citronsaft på fiskbitarna och rulla in i baconpaketet.
- Ta ut ugnsformen och lägg på baconfisken med skarven neråt, och sprid osten över hela formen.
Sätt tillbaka mitt i ugnen, grädda i ca 30-40 minuter till osten fått fin färg.
Publicerat den
14 september 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vi åt detta igår och det var ok, men jag är inte sååå förtjust i den "rökiga" smaken av bacon ihop med fisk. Särskilt inte med tillägg av citron. För min smak skulle denna rätt möjligen bli perfekt utan bacon:-) Potatisen var smarrig!