Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisk i ugn Fisk i ugn
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Ett recept anpassat till GI-metoden

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva hela purjolöken (även det gröna) och förväll i lättsaltat vatten. Slå av vattnet i ett durkslag lägg purjolöken i bottten av en ugnsfast form skiva fisken 1 cm-tjocka skivor och fördela den över purjolöken.
  2. Täck med de fint skivade tomaterna, salta och peppra efter behag avsluta med att ringla ca ½ dl sweet chilisås över (kan uteslutas) samt några klickar smör.
  3. Ugn 225 grader i ca 35 minuter
  4. 6 kolhydrater per porttion om man räknar 150 gram kokt potatis till varje persom så blir det 30 kolhydrater per portion

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • evaldo 17 november 2008

    Hejsan. Jag har provat din "Fisk i ugn". Den var jättegod. Jag serverade den med risnudlar och en yoghurtsås. Det blev en höjdare. Jag lägger in ett par bilder, hoppas du inte misstycker?

  • Disen 19 januari 2009

    Enkelt och gott. Sweet chilisåsen gjorde mycket för smaken. Perfekt dietmat. Jag hade wookade grönsaker till. Tack för receptet, det här gör jag om.

  • daisy910 3 april 2011

    Oj ,så gott detta blev, gubben som inte är så förtjust i fisk tog en stor portion till. Vi hade min coleslaw till och kokt potatis, mumma säger jag. Detta var inte sista gången jag gör detta. Tack för smarrigt recept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.