Fisk i ugn med ostsås och bacon

En jättegod fiskrätt. Om man vill förenkla receptet så kan man använda Keldas färdiga ostsås. Men det blir mer smak på rätten med den här ostsåsen med Västerbottenost i.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: fisk, ostsås
Betyg (3 röster)
Antal personer
4 st
Fisk i ugn med ostsås och bacon

Gör så här

Rör ut mjölet i ca 1 dl av mjölken. Tillsätt resten av mjölken och margarinet och låt det koka upp och låt det sedan småkoka ett par minuter tills såsen har tjocknat. Smaksätt med salt och vitpeppar. Dra av kastrullen från värmen och häll i osten, vänta några minuter och rör sedan om.

Koka den djupfrysta fisken tillsammans med löken och lagerbladen. Lägg fisken i en ugnsfast form.
Lägg de hela tomaterna runt fisken och häll tomatjuicen från burken över fisken, strö sockret över tomaterna (det ska inte vara för mycket socker max 1 tsk till alla tomaterna).

Häll ostsåsen över fisken och tomatjuicen.
Klipp baconet smått och lägg det ovanpå ostsåsen.

Gratinera i 200-225 grader 20-30 min eller tills man ser att baconet är färdigt och att det blivit en fin färg på rätten. Strö lite dill över innan servering.

Servera med t ex, kokt potatis, kokta morötter, citronskivor och en sallad. Gott tillbehör är citronpeppar.

Tips!
Låt rätten svalna något innan du äter den då kommer den riktiga smaken fram.
LYCKA TILL!

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Djupfryst fisk, Bacon, Tomater, Lagerblad, Lök, Strösocker, Salt, Vitpeppar, Mjölk, Vetemjöl, Margarin, Salt, Vitpeppar, Västerbottenost (riven)
Visningar:
9192
Sparat:
340

LIKNANDE RECEPT

Ostsås recept
Kycklinglasagne..
av zonale
över 2 månader
Monikas ris och
över 2 månader
Lasagne
av fenne
över 2 månader
Krämig pastagra
av kekke46
över 2 månader
Krämig lasange
av tina62
över 2 månader
Krämig kassler
av Disen
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.