Fisk i ugn med ostsås och bacon

En jättegod fiskrätt. Om man vill förenkla receptet så kan man använda Keldas färdiga ostsås. Men det blir mer smak på rätten med den här ostsåsen med Västerbottenost i.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: fisk, ostsås
Fisk i ugn med ostsås och bacon
Källa: Min egen bild
Uppladdad av: Nallepuh13
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

1 paket djupfryst fisk
1 pkt bacon
1 burk hela tomater
3 lagerblad
1 lök
1 tsk strösocker
Salt
Vitpeppar

Ostsås:
2½ dl mjölk
2 msk vetemjöl
2 tsk margarin
Salt
Vitpeppar
50 g riven Västerbottenost

Betyg (3 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
8638
Sparat:
337

Gör så här

Rör ut mjölet i ca 1 dl av mjölken. Tillsätt resten av mjölken och margarinet och låt det koka upp och låt det sedan småkoka ett par minuter tills såsen har tjocknat. Smaksätt med salt och vitpeppar. Dra av kastrullen från värmen och häll i osten, vänta några minuter och rör sedan om.

Koka den djupfrysta fisken tillsammans med löken och lagerbladen. Lägg fisken i en ugnsfast form.
Lägg de hela tomaterna runt fisken och häll tomatjuicen från burken över fisken, strö sockret över tomaterna (det ska inte vara för mycket socker max 1 tsk till alla tomaterna).

Häll ostsåsen över fisken och tomatjuicen.
Klipp baconet smått och lägg det ovanpå ostsåsen.

Gratinera i 200-225 grader 20-30 min eller tills man ser att baconet är färdigt och att det blivit en fin färg på rätten. Strö lite dill över innan servering.

Servera med t ex, kokt potatis, kokta morötter, citronskivor och en sallad. Gott tillbehör är citronpeppar.

Tips!
Låt rätten svalna något innan du äter den då kommer den riktiga smaken fram.
LYCKA TILL!

LIKNANDE RECEPT

Ostsås recept
av zonale
över 2 månader
över 2 månader
av fenne
över 2 månader
av kekke46
över 2 månader
av tina62
över 2 månader
av Disen
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.