Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisk i ugn med spenat och vitvinssås

 
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Enkelt och gott! Sköter sig själv i ugnen i princip. Jag höftar alltid med ingredienserna så det går bra att prova sig fram själv.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Sprid ut spenaten i en ugnsform, modell större. Om spenaten är fryst, se till att den är tinad först. Strö över lite flingsalt. Skiva fisken och salta och peppra på båda sidorna. Lägg ut jämn i formen. Sätt in i ugnen i cirka 10 minuter.
  3. Gör sedan såsen. Smält smöret och vispa ut mjölet. Ta lite i taget så att det inte blir klumpar. Häll i mjölken, lite i taget och låt koka upp emellan. Vispa samtidigt som du har i mjölken. Ha i crème fraiche och låt koka upp. Sänk värmen och krydda och ha i vinet. Låt koka upp igen och smaka av, sänk värmen och krydda tills du är nöjd.
  4. Ta ut fisken om du inte redan gjort det. Häll över såsen och strö över ost om du vill ha det. Låt stå i ugnen cirka 10 minuter eller tills det bubblar i mitten. Du kan också smaka en bit av fisken för att se om den är klar.
  5. Servera med potatis, grönsaker och en skvätt från en färsk citron.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.