- Serverar: 5 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Enkelt och gott! Sköter sig själv i ugnen i princip. Jag höftar alltid med ingredienserna så det går bra att prova sig fram själv.
Instruktioner
- Sätt på ugnen på 200 grader.
- Sprid ut spenaten i en ugnsform, modell större. Om spenaten är fryst, se till att den är tinad först. Strö över lite flingsalt. Skiva fisken och salta och peppra på båda sidorna. Lägg ut jämn i formen. Sätt in i ugnen i cirka 10 minuter.
- Gör sedan såsen.
Smält smöret och vispa ut mjölet. Ta lite i taget så att det inte blir klumpar. Häll i mjölken, lite i taget och låt koka upp emellan. Vispa samtidigt som du har i mjölken. Ha i crème fraiche och låt koka upp. Sänk värmen och krydda och ha i vinet. Låt koka upp igen och smaka av, sänk värmen och krydda tills du är nöjd.
- Ta ut fisken om du inte redan gjort det. Häll över såsen och strö över ost om du vill ha det. Låt stå i ugnen cirka 10 minuter eller tills det bubblar i mitten. Du kan också smaka en bit av fisken för att se om den är klar.
- Servera med potatis, grönsaker och en skvätt från en färsk citron.
Publicerat den
18 januari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar