Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisk med chili och garam masala

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Detta är en indisk fiskrätt som doftar starkt av chili och garam masala. Man kan laga den på vilken fast fiskfilé som helst, till exempel torsk, gös, abborre eller gädda. Hettan i kryddningen regleras med mängden röd chilipeppar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa och hacka chilifrukt, tomater och vitlöksklyftor. Rör ut alla de torra kryddorna i vattnet. Värm oljan till medelvärme i en stor stekpanna. Lägg i tomat, chili och vitlök och fräs tills vitlöken är ljusbrun men inte bränd. Häll i kryddblandningen, rör om och låt koka ihop i 3-4 minuter.
  2. (Tina frysta fiskfiléer och skilj dem försiktigt åt.) Sjud filéerna i så lite vatten som möjligt med salt och vitlökspulver i någon minut, inte mer, tills fisken vitnat. Ta försiktigt upp den med hålslev.
  3. Lägg försiktigt i fiskfiléerna i tomat- och lökblandningen och sjud i 4-5 minuter tills fisken hunnit ta till sig kryddsmaken. Strö över lite hackad koriander och servera med bröd och ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.