Detta är en indisk fiskrätt som doftar starkt av chili och garam masala. Man kan laga den på vilken fast fiskfilé som helst, till exempel torsk, gös, abborre eller gädda. Hettan i kryddningen regleras med mängden röd chilipeppar.
Instruktioner
- Ansa och hacka chilifrukt, tomater och vitlöksklyftor. Rör ut alla de torra kryddorna i vattnet. Värm oljan till medelvärme i en stor stekpanna. Lägg i tomat, chili och vitlök och fräs tills vitlöken är ljusbrun men inte bränd. Häll i kryddblandningen, rör om och låt koka ihop i 3-4 minuter.
- (Tina frysta fiskfiléer och skilj dem försiktigt åt.) Sjud filéerna i så lite vatten som möjligt med salt och vitlökspulver i någon minut, inte mer, tills fisken vitnat. Ta försiktigt upp den med hålslev.
- Lägg försiktigt i fiskfiléerna i tomat- och lökblandningen och sjud i 4-5 minuter tills fisken hunnit ta till sig kryddsmaken. Strö över lite hackad koriander och servera med bröd och ris.
Publicerat den
26 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar