Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisk med mandeltäcke

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Enklare än så här kan det inte bli. Mandel, ströbröd och citron lockar fram de bästa smakerna hos fisken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna.
  2. Blanda ströbröd, mandel, timjan, salvia och peppar i en djup tallrik.
  3. Klipp bort fenorna, skär av huvudet och skölj fisken i rinnande kallt vatten. Strö över paneringen och tryck till så att paneringen fastnar ordentligt. Lägg forellerna i långpannan och droppa över citronsaften.
  4. Stek i ugnen tills fisken släpper från benen, ca 15-20 minuter. Lägg upp på ett fat och garnera med citronklyftor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • delikat 9 februari 2008

    Gott! Jag använde en forellfilé på knappt 1 kg. Satte den i ugnen med skinnsidan upp ca 10 minuter. Tog sedan ut den ur ugnen för att ta bort skinnet och sedan bre ut krydd-mandelblandningen ovanpå. Jag lämnade bort strömjöl och bytte ut salvia mot finklippt dill. Sedan in i ugnen ca 20 minuter till. Serverade med kokt potatis, morotstzaziki och grön sallad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.