Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisk med två såser

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En underbart god vardagsrätt! Gyllene, panerade fiskfiléer får en underbar smak av en lätt dragonmajonnäs och en tomatsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dragonmajonnäs: Vispa ihop äggvitorna och senapen. Vispa ner oljan droppvis. Vispa kraftigt tills majonnäsen är vit. Krydda med dragon. Droppa ner citronsaften under vispning. Förvara såsen kallt.
  2. Tomatsås: Lägg krossade tomater, tomatpuré, chilifrukt och rödvinsvinäger i en mixer eller matberedare. Mixa och häll blandningen i en kastrull. Krydda med dragon och salt. Värm upp såsen.
  3. Blanda ströbröd och salt i en djup tallrik. Blanda väl. Doppa fiskfiléerna i äggvitan och panera dem sedan i ströbrödsblandningen. Tryck till med fingrarna så att paneringen fastnar.
  4. Hetta upp 1 msk olja på medelvärme i en stekpanna. Stek fisken på ena sidan i ca 3 minuter. Tillsätt resten av oljan och stek även andra sidan i 3 minuter. Servera fisken med såserna och pasta eller sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.