- Serverar: 15 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Mycket goda upp-piffade grillade mackor av en god fisk -och skaldjursmix med lite hetta för smakupplyftning. Detta recept är för många mackor men dela det på hälften om du inte vill göra så mycket.
Instruktioner
- Pressa ur vattnet från tonfisken allt det går. Hacka ägg och feferonin mycket finhackad. Kapa toppen av feferonin innan och häll i saften från chilifrukten.
- Blanda alla ingredienser utförligt förutom bröd, ost och tomater i en bunke med en slev så det blir som en stuvning. Ställ bunken i kylen med lock och låt stå ca 2 timmar så det får gotta till sig.
- Smöra stora frallor och lägg två lager ostskivor i botten och lägg sen på lagomt eller mycket av fisk- och skaldjursröran. Täck det med ca 1 cm tjocka tomatskivor. Dra några stränga ketchup på tomaterna. Täck med två lager ost på hela mackan.
- Sätt ugnen på 225 grader över- och undervärme. Lägg mackorna i en gratängform och ställ in i mitten av ugnen och gratinera tills osten är ganska gyllenbrun och sen är det klart!
- Servera med en pizzasallad.
Publicerat den
16 augusti 2015
Liknande recept
Skriv kommentar