Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisk och skaldjursröra till varma mackor

 
  • Serverar: 15 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mycket goda upp-piffade grillade mackor av en god fisk -och skaldjursmix med lite hetta för smakupplyftning. Detta recept är för många mackor men dela det på hälften om du inte vill göra så mycket.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pressa ur vattnet från tonfisken allt det går. Hacka ägg och feferonin mycket finhackad. Kapa toppen av feferonin innan och häll i saften från chilifrukten.
  2. Blanda alla ingredienser utförligt förutom bröd, ost och tomater i en bunke med en slev så det blir som en stuvning. Ställ bunken i kylen med lock och låt stå ca 2 timmar så det får gotta till sig.
  3. Smöra stora frallor och lägg två lager ostskivor i botten och lägg sen på lagomt eller mycket av fisk- och skaldjursröran. Täck det med ca 1 cm tjocka tomatskivor. Dra några stränga ketchup på tomaterna. Täck med två lager ost på hela mackan.
  4. Sätt ugnen på 225 grader över- och undervärme. Lägg mackorna i en gratängform och ställ in i mitten av ugnen och gratinera tills osten är ganska gyllenbrun och sen är det klart!
  5. Servera med en pizzasallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.