Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisk piccata

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Fisk att bjuda på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Salta och peppra filéerna och vänd dem i mjöl. Blanda ihop paneringssmeten, börja med ägg och blanda i de krossade vitlöksklyftorna. Rör sedan ner persiljan och parmesanosten och smaksätt med salt och peppar. Vänd de mjölade fiskfiléerna i piccatapaneringen. Stek i olivolja några minuter på varje sida till fisken är genomstekt.
  2. För att tillreda tomatsåsen tar du nu och stoppar den finhackade löken i en kastrull med lite smör eller olja i botten och låter den få lite färg. Tillsätt paprikan, den pressade vitlöken, de krossade tomaterna och tomatpurén. Pressa saften ur limefrukten i grytan och tillsätt salt och peppar efter smak. Låt alltsammans koka upp, koka därefter varsamt några minuter.
  3. Servera fisken med tomatsås, ris och gärna wokade grönsaker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.