Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisk & skaldjurssoppa med vitlökscrème

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En mustig fisksoppa känns alltid rätt att bjuda på under kulna höstkvällar.

Ingredienser

Instruktioner

Dela lax och torsk i tärningar. Skala räkorna. Förvara fisk och räkor svalt. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och strimla purjolöken. Fräs lök, vitlök, purjolök och saffran i smör tills det blir blankt och smidigt utan att få färg. Tillsätt fiskfond, vatten och vin. Låt allt sjuda ca 10 min. Smaka av soppan med salt och peppar. Tillsätt grädden och dillen i soppan. Lägg ner lax- och torskbitarna. Låt sjuda vidare ca 5 min. Tillsätt räkor och låt allt bli varmt. Strö över grovt hackad dill. Vitlökscrème: Skala vitlöken och riv den fint. Blanda med crème fraiche och majonnäs, smaka av med salt och peppar. Servera soppan tillsammans med vitlökscrème, citronklyftor och ett gott bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.