- Serverar: 6 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Härligt god & snabb fiskrätt
Instruktioner
- Tillagas i ugn ca 15-20 minuter (medan potatisen kokar)
- 1. Sätt ugnen på 225°C.
- 2. Skölj och torka fisken. Ta bort ev. ben, skär den i 4 cm breda bitar.
- Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar och lägg fisken på ett ugnssäkert fat.
- 3. Rör samman hackad fetaost, tomater, paprika och crème fraiche och grädde till en kräm.
- Häll blandningen över fisken och bre ut den jämnt.
- 4. Stek fisken mitt i ugnen 12–15 minuter.
- 5. Servera genast med en fräsch grönsallad och kokt potatis.
- Smaklig måltid.
Publicerat den
15 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegott ! Vi åt Fisk under täcket till kvällsmat, och alla tyckte om det. Tack för ett bra recept Tine
Hej jag glömmde att ge dej poäng men min son är ingen fisk älskare han var och hälsade på så han fick smaka oj vad det var gott sa han nu betyg sätter jag
jättegott. Jag och min son ått det idag. gilla
Kan inte annat än instämma med övriga, detta var jättegott. Vi tackar för receptet. Kram Carre
Nu är vi mätta och belåtna efter att ha ätit Fisk under täcke. Enkelt snabbt och gott. Den enda som rynkade på näsan och inte ville äta, var lilla Emma. Detta gör jag nog fler gånger. Fast nästa gång tror jag att jag har i lite vitlök också.
Skickade med 2 bilder :)
Hej och tack för ett toppenrecept. Gillar rätter som man kan förbereda och som sköter sig själv i ugnen.
Vilken god maträtt...fisken smälter som smör i mun ...mmmm...ska göra denna flera gånger, var så säker. Mat-ilda
Det här var gott vill jag lova. Nästa gång ska jag ha mer fetaost. Smaken av feta kändes inte så mycket tyckte jag, fast jag inte hade så mycket fisk och av det andra ingridienserna. Men smakligt. Verkligen..
Tack för receptet! Gott. Egentligen gillar jag inte fetaost, men det var faktiskt gott i.
Mycket gott och enkelt, kommer definitivt att göras fler gånger här hemma. Gubbens matdosa blev avsmakad på jobbet och jag fick skicka receptet.
Enkelt och gott! Det är så det ska vara!!
Sinnessjukt god fiskgratäng!! Använde dock örtmarinerad feta och hade i Herbamare örtsalt i "geggan" innan jag lade in fisken i ugnen. Kompletterade med citronpeppar på tallriken vilket visade sig vara en höjdare. Nästa gång kommer jag ha i det redan från början. Och, passade kanonbra som matlåda dagen efter, men då med ris till istf potatis!
enkelt och gott recept! kommer att göras fler gånger =)
Jag tyckte allt blev aningen smaklöst (jag tycker om stark mat), så vid nästa tillfälle ska jag definitivt krydda mer!
Jätte gott, tycker jag som inte ens gillar fisk.
Jätte gott.
Jag gillar mer smak så jag testade creme bonjour vitlök & örter och det blev super smarrigt! Tack för ett enkelt recept =)
Jag hade i soltorkade tomater istället för cocktailtomater och det blev väldigt gott!