Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Annas fiskbiffar med dill- och gräslökssås

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Snabbt, enkelt och gott. Allt är klart på 30 minuter. Servera med kokt potatis, sås och gröna ärtor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fiskbiffar Mixa fiskfilérna i en matberedare till en lagom fin smet, inte för finhackat.
  2. Blanda ner övriga ingridienser och smaka av med lite salt och peppar.
  3. Låt färsen vila en stund medan du fixar såsen.
  4. Forma sedan 6-8 biffar av färsen.
  5. Det går lättast att forma färsen om händerna är blöta.
  6. Stek biffarna gyllenbruna i lite smör eller margarin.
  7. Dill- och gräslökssås Blanda alla ingredienser, till såsen, utom maizenan, i en kastrull.
  8. Ställ den på spisen och låt såsen koka upp.
  9. Vrid ner värmen och håll den varm.
  10. Smaka av med lite salt och vitpeppar eller lite extra fond.
  11. Blir såsen lös kan du reda den med lite maizena.
  12. Om du sätter på potatisen innan du börjar med färsen är potatisen klar samtidigt som sista biffen är stekt.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • sahlinsara 3 maj 2011

    Väldigt goda! Omtyckta av hela familjen. Jag hade ingen fisk-skaldjursfond hemma, i stället anv. jag hummerfond. -Funkade kanon!

  • LitenKarin 10 augusti 2011

    Mums så goda! Det blev rödlök i biffar å sås istället, för det var vad jag hade hemma. Funkade fint det med:)

  • farmoringer 10 november 2011

    Det här var lättgjort och gott. Tack för receptet.....

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.