- Serverar: 4-5 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Snabbt, enkelt och gott. Allt är klart på 30 minuter.
Servera med kokt potatis, sås och gröna ärtor.
Instruktioner
- Fiskbiffar
Mixa fiskfilérna i en matberedare till en lagom fin smet, inte för finhackat.
- Blanda ner övriga ingridienser och smaka av med lite salt och peppar.
- Låt färsen vila en stund medan du fixar såsen.
- Forma sedan 6-8 biffar av färsen.
- Det går lättast att forma färsen om händerna är blöta.
- Stek biffarna gyllenbruna i lite smör eller margarin.
- Dill- och gräslökssås
Blanda alla ingredienser, till såsen, utom maizenan, i en kastrull.
- Ställ den på spisen och låt såsen koka upp.
- Vrid ner värmen och håll den varm.
- Smaka av med lite salt och vitpeppar eller lite extra fond.
- Blir såsen lös kan du reda den med lite maizena.
- Om du sätter på potatisen innan du börjar med färsen är potatisen klar samtidigt som sista biffen är stekt.
Publicerat den
30 augusti 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Väldigt goda! Omtyckta av hela familjen. Jag hade ingen fisk-skaldjursfond hemma, i stället anv. jag hummerfond. -Funkade kanon!
Mums så goda! Det blev rödlök i biffar å sås istället, för det var vad jag hade hemma. Funkade fint det med:)
Det här var lättgjort och gott. Tack för receptet.....