Jag älskar fiskbullar i alla former...testa att göra egna fiskbullar.
Instruktioner
- Fräs gul lök och vitlök i smör tills den blir blank. Rör i curry och låt det fräsa i några minuter. Rör i vetemjöl. Späd med mjölk under rörning. Låt såsen koka i ett par minuter. Lägg i fiskbullarna och låt dem bli varma. Servera med ris och broccoli.
- Om du vill göra egna fiskbullar:
Dela fiskfiléerna i strimlor och lägg dom i en matberedare tillsammans med saltet. Kör beredaren i några sekunder tills du får en deg. Späd med iskall mjölk, lite åt gången. Lägg i potatismjöl och krydder.
- Koka du upp 1 liter vatten med 2 tsk salt, eller använd fiskbuljong. Forma små bollar med en sked och lägg i dem försiktig i vattnet. Koka i ca. 6 minuter, fiskbullarna flyter upp när de är färdiga.
- Ta upp fiskbullarna med hålslev när dom är klara.
Publicerat den
17 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar