Kokosmjölk, lime, curry och fisksås ger fisken den rätta thailändska smaken.
Instruktioner
- Låt fisken tina om den är fryst. Torka av fisken med hushållspapper och skär den i lagom stora munsbitar. Blanda fisk och 2-3 msk limesaft.
- Skölj bönorna och salladslöken. Hacka den vita delen av salladslöken och skär den gröna delen i ringar. Ansa sockerärterna och skär dem i bitar.
- Hetta upp oljan i en stor kastrull. Fräs salladslöken 3 minuter på medelvärme. Rör ner sockerärter, bönor och curry och fräs ytterligare 1 minut.
- Häll på kokosmjölken och koka upp. Sänk värmen, lägg i fisken och sjud sakta i 5 minuter utan lock. Rör om försiktigt då och då.
- Smaksätt fiskcurryn med 3 msk fisksås och sjud 1-2 minuter. Smaka av med limesaft, fisksås och vitpeppar. Rör ner persilja och det gröna från salladslöken före servering.
Publicerat den
20 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar