Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskdoftande strimlor av fläskfilé (Yuxiang rousi)

 
Skriv ut

Istället för skogsöron går det bra att använda shitakesvamp. Serveras som ensamrätt eller som buffé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i tunna, 5 cm långa strimlor. Lägg dem i en skål och rör ner 2 tsk risvin, vitpeppar och salt. Tillsätt potatismjöl. Blanda noggrant igen, gärna med händerna, tills köttet är jämnt täckt med potatismjöl och kryddor.
  2. Lägg svampen i kallt vatten 15 minuter. Skär paprika, bambuskotten och svamp i lika tunna strimlor som köttet.
  3. Ansa och finhacka salladslöken. Skala och finhacka ingefäran och vitlök.
  4. Hetta upp oljan i en wok. Woka köttet tills det är genomstekt och har ändrat färg. Rör noga så att strimlorna inte klumpar ihop sig.
  5. Tillsätt chilibönpasta och woka några sekunder. Tillsätt därefter salladslök, ingefära och vitlök och rör om. Blanda ner 2 tsk risvin, risvinäger, socker, smulad buljongtärning och vatten. Rör ut potatismjölet i vatten och blanda ner. Rör om.
  6. Lägg upp på serveringsfat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.