Istället för skogsöron går det bra att använda shitakesvamp. Serveras som ensamrätt eller som buffé.
Instruktioner
- Skär köttet i tunna, 5 cm långa strimlor. Lägg dem i en skål och rör ner 2 tsk risvin, vitpeppar och salt. Tillsätt potatismjöl. Blanda noggrant igen, gärna med händerna, tills köttet är jämnt täckt med potatismjöl och kryddor.
- Lägg svampen i kallt vatten 15 minuter. Skär paprika, bambuskotten och svamp i lika tunna strimlor som köttet.
- Ansa och finhacka salladslöken. Skala och finhacka ingefäran och vitlök.
- Hetta upp oljan i en wok. Woka köttet tills det är genomstekt och har ändrat färg. Rör noga så att strimlorna inte klumpar ihop sig.
- Tillsätt chilibönpasta och woka några sekunder. Tillsätt därefter salladslök, ingefära och vitlök och rör om. Blanda ner 2 tsk risvin, risvinäger, socker, smulad buljongtärning och vatten. Rör ut potatismjölet i vatten och blanda ner. Rör om.
- Lägg upp på serveringsfat.
Publicerat den
8 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar