Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskedeller (danska fiskbullar)

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är en rätt som är mycket populär i Danmark och tillhör det som man bara SKA kunna i ett kök. Nästanpå en nationalrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fisken kokas, kyls och mosas med en gaffel. Det ska inte vara alltför finfördelat.
  2. Finhacka späcket och tillsätt det tillsammans med finhackad lök, ströbröd, salt och peppar.
  3. Rör samman det hela och tillsätt lite vatten åt gången tills färsen har ungefär samma konsistens som köttbullssmet.
  4. Färsen formas till c:a 8 "biffar" - ungefär som pannbiffar i storlek. Vänd dem i ströbröd innan de läggs i stekpannan.
  5. Stek c:a 10 minuter per sida på svag värme tills de är gyllenbruna och genomlagade.
  6. Servera med kokt potatis och persiljesås (alternativt skirat smör med hackad persilja).
  7. TIPS: För dig som är glutenallergiker går det alldeles utmärkt att använda glutenfritt ströbröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.