Saftiga fiskbiffar med en ljuvlig hemmagjord sås på dill som serveras med timjanmarinerade rödbetor och kokt potatis.
Instruktioner
- Börja med de marinerade rödbetorna.
Skölj rödbetorna, men låt rotspetsen och en bit av blasten vara kvar. Koka betorna mjuka i lättsaltat vatten 15-20 minuter.
Rör samman vinäger, honung, vitlök och timjan. Vispa ner oljan, salta och peppra.
- Spola av rödbetorna med kallt vatten och gnid av skalet.
Dela dem i klyftor och lägg dem i en skål. Häll marinaden över de ljumma rödbetorna och låt stå tills de svalnat.
- Fiskfärsbiffar:
Skär de både fisksorterna i tärningar, finhacka i matberedare tillsammans med salt. Tillsätt äggen, mjölet och grädden och kör till en slät färs. Finstrimla salladslökarna.
Rör ner persiljan och de strimlade salladslökarna, peppra.
Ställ färsen i kylen och låt den vila i minst 30 minuter.
- Gör dillsåsen undertiden.
Skala och finhacka löken, fräs den mjuk i smöret utan att den får färg. Häll på vinet och koka ihop tills ½ dl återstår.
Tillsätt vatten, fond, grädde och koka ihop till god smak, ca 3 dl.
Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Red av såsen med majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten.
Rör i den hackade dillen.
- Forma färsen med hjälp av en matsked till små biffar.
Stek i smör 3-4 minuter per sida.
- Servera fiskfärsbiffarna med dillsås, marinerade rödbetor, kokt potatis och eventuellt en sallad.
Publicerat den
5 maj 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Men sluta nu! Det här låter ju Vansinnigt gott!! Måste testas! *skriva inköpslista*
Verkligen tack för detta recept. Otrligt gott. hade det funnits 10 poäng så hade du fått det. Vilken häftig brytinig med rödbetorna. Nästa gång vi har fiskälskar på besök så kommer denna rätt att stå på boret. TACK!!!