- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Har du matberedare går det både fort och lätt att göra den här goda, festliga fiskfärsen.
Instruktioner
- Ugn: 175 gr
- Skär fiskfiléerna och potatisen i mindre bitar, lägg ner dem i matberedaren och kör till en färs.Tillsätt salt, peppar och dragon.
- Lägg ca hälften av färsen i en smord eldfast form.
Skala räkorna och klipp dillen.Fördela räkor och dill över fiskfärsen.Täck med resterande fiskfärs.
- Pensla med smält smör och sikta ströbrödet över.
Grädda mitt i ugnen ca 45 minuter.
- Koka upp vatten och hummerfond.Rör ut mjölet med grädde till en redning.Vispa ner redningen i såsen och låt den sjuda ca 3 minuter.Tillsätt creme fraiche och låt såsen koka upp på nytt.Smaka av med salt, peppar och pressad citronsaft.
- Garnera fiskfärsen med räkor och dillvippor.
- Bjud såsen och kokt potatis eller ris till.
Publicerat den
15 oktober 2012
Liknande recept
Skriv kommentar