Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskfärs med hummersås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Har du matberedare går det både fort och lätt att göra den här goda, festliga fiskfärsen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 175 gr
  2. Skär fiskfiléerna och potatisen i mindre bitar, lägg ner dem i matberedaren och kör till en färs.Tillsätt salt, peppar och dragon.
  3. Lägg ca hälften av färsen i en smord eldfast form. Skala räkorna och klipp dillen.Fördela räkor och dill över fiskfärsen.Täck med resterande fiskfärs.
  4. Pensla med smält smör och sikta ströbrödet över. Grädda mitt i ugnen ca 45 minuter.
  5. Koka upp vatten och hummerfond.Rör ut mjölet med grädde till en redning.Vispa ner redningen i såsen och låt den sjuda ca 3 minuter.Tillsätt creme fraiche och låt såsen koka upp på nytt.Smaka av med salt, peppar och pressad citronsaft.
  6. Garnera fiskfärsen med räkor och dillvippor.
  7. Bjud såsen och kokt potatis eller ris till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.