Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskfilé i luftig vinsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fina fiskfiléer, nyttiga grönsaker och en god sås får det att vattnas i munnen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och ansa purjolöken och zucchini, skala morötterna. Skär allt i fina strimlor. Finhacka shalottenlöken.
  2. Smält det mesta av matfettet i en panna. Låt shalottenlöken svettas i matfettet ett par minuter. Lägg sedan i de strimlade grönsakerna och låt dem fräsa med ett par minuter.
  3. Smörj en ugnsfast form med resten av matfettet. Lägg grönsaksfräset och ärterna i botten. Torka av filéerna, pressa över citronsaften, salta, peppra och lägg filéerna ovanpå grönsakerna. Laga under folie mitt i ugnen ca 15 minuter.
  4. Blanda samman vin, buljong och 1 dl av grädden i en kastrull och låt koka upp. Vispa samman resten av grädden och äggulan luftigt och rör ner det i kastrullen. Låt såsen bli varm, men koka inte.
  5. Ta ut formen ur ugnen och häll över såsen. Garnera med persilja. Servera genast.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Heisjo 20 oktober 2009

    Jättegod vardagsrätt, lätt och nyttig med rikligt med sås:-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.