Skala och skär löken grovt. Skär moroten i tjocka skivor.
Koka fiskbuljongen med lök, morot pepparkorn, lagerblad och en halv tesked salt i en kastrull. Låt koka i 15 minuter. Därefter silas buljongen.
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en eldfast form med margarin. Lägg i fiskfiléerna. Strö över en halv tesked salt och en knivsudd cayenne, absolut inte mer. Slå på den silade buljongen och vinet. Täck med folie. Låt stå i ugnen i 15 minuter.
Skär det vita på purjon mycket fint. Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i tomaterna, så fort skalet spricker tar du upp dem. Spola dem försiktigt under kallt vatten och skala dem. Skär dem i 4 delar, peta ur kärnorna och skär sedan tomaterna smått.
Lägg upp filéerna på ett uppläggningsfat och håll dem varma. Täck med folie. Sila skyn.
Lägg 1 matsked margarin i en kastrull och sätt på medelvarm platta. Låt purjon fräsa i 2 minuter. Slå på fiskbuljongen och låt det hela koka ihop till hälften.
Under tiden fräser du tomaterna i en matsked margarin tills de blir mosiga. Se till att de inte bränns.
Slå tomaterna i buljongen. Smula sönder saffran och lägg i den. Slå på grädden. Koka nu kraftigt tills såsen tjocknar. Till sist vispar du i två matskedar smör. Smaka av och salta vid behov. Slå såsen på fisken.
Servera med kokt potatis, sallad och gärna ett gott vitt vin.
Snålvattnet rinner i mungipan, bara jag tänker på denna rätt!