Inte så jobbigt som det kanske låter och fantastiskt gott.
Instruktioner
- Skala och hacka löken till såsen och lägg den i en kastrull med fiskbuljong och vin. Koka ihop tills 1 dl återstår. Slå på grädden och låt sakta koka i 5 minuter. Tillsätt beurre mainè och låt koka upp på nytt. Sila såsen i ny kastrull. Låt vila till serveringen.
- Sätt ugnen på 200 °.
- Skär lax- och piggvar i decimeterlånga och 1 cm breda stavar. 16 stavar av varje. Lägg 4 stavar piggvar parallellt med 1 cm mellanrum. Fläta in 4 laxstavar horisontellt. Låt 1 cm sticka ut åt alla håll. Fläta de andra tre fiskportionerna lika.
- Flytta med stekspade fisken till ugnssäkert fat. Fyll på med fiskfond halvvägs upp på fisken. Sätt in i ugnen 7-10 min och ös under tiden några gånger med buljongen. Fisken får inte bli torr.
- Finhacka gräslöken till såsen och skala och skär tomatköttet i fina tärningar. Värm såsen, montera med smöret. Smaksätt med salt och peppar. Allra sist i med gräslök och tomat. Lägg upp fisken på varma tallrikar, såsen runt omkring och garnera med dragonblad eller dillkvistar.
Publicerat den
26 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
jag undrar vad är beurre maine
Beurre Mainé är en blandningen av lika delar smör och vetemjöl som blandas ihop till en deg att reda såser med. Det enda man behöver tänka på är att vätskan man ska reda, ska koka under de 2-3 första minuterna efter tillsats av beurre manié och att man ska röra ordentligt. Smaken blir slät, krämig och fyllig om man reder den med beurre manié. Överbliven beurre manié kan sparas i kylskåp i minst en vecka.