Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskgratäng med kräftost och dill

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Man tager den fisk man haver i frysen...det passar med dill- och smörslungad kokt potatis eller pressad potatis till gratängen.

Ingredienser

Instruktioner

Värm ugnen till 200 grader. Smörj en ugnsfast form och täck botten med fisken/fiskfiléerna (tinade). Strö flingsalt och citronpeppar över fisken, efter smak. Rör ihop i en skål; kräftosten, crème fraichen, dillen och eventuellt den finhackade löken. Bred sedan ut röran över fisken och toppa med riven ost (en påse). Ugnsgrädda fiskgratängen cirka 20-25 minuter till fin färg.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • frucaos 12 december 2009

    Har gjort en variant på den här - bytte ut crème fraiche mot vit sås/stuvning som jag rörde ner kräftosten i. Magrare, och helt ok smakmässigt. Vi åt med god aptit. Hade inte i någon dill eftersom min man föredrar det utan. Ger inget betyg eftersom jag ändrade så pass mycket på receptet.

  • hakanjansson 9 januari 2010

    Gott och snabbt.

  • kihlas 15 april 2010

    Vi åt med god aptit, både lättlagad och MYCKET god. Min man fick sätta betyget. Egentligen ville han ha ett + efter siffran, så därför höjer jag den till närmaste högre. Den här rätten kommer att lagas fler gånger.

  • Matmys 20 december 2010

    Hej alla! Vad roligt att ni också tycker om fiskgratängen, tack för kommentarer och betyg! Vill bara tipsa om att jag har varierat min fiskgratäng såhär de senaste gångerna: istället för creme fraichen tar jag Creme Bonjour cuisine (scharlottenlök/gräslök eller karljohan-champinjón). Jag har struntat i den gula löken och rivit ned en vitlöksklyfta istället, och så har jag även rört ned ca 1 msk dijonsenap. I övrigt precis som i grundreceptet. Det blir så gott!! Prova. God Jul och Gott nytt år! hälsar Matmys

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.