Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskgratäng med skaldjur

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Känn doften av hav från de olika råvarorna som behövs för att laga denna härliga fiskgratäng.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg de tinade filéerna dubbelvikta i en ugnssäker form. Koka upp fiskbuljong, vin och dill. Häll blandningen över fisken. Täck formen med folie och låt stå i 225 grader 10-15 minuter tills fisken är vit och ogenomskinlig.
  2. Häll av fiskspadet i en kastrull. Låt koka upp och tillsätt grädden. Rör samman matfett och mjöl, klicka ner blandningen i såsen. Koka upp och ta kastrullen från värmen.
  3. Rör ner äggulan i såsen och tillsätt räkor, musslor och champinjoner. Spara ev lite svamp och räkor för garnering. Häll såsen över fisken. Strö över ströbröd och gratinera i 250 grader ca 10-15 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • fridolino 22 mars 2009

    Den här testade jag förra veckan. Nu kommer släkten hem snart och då kör vi den här igen! Dock lite mindre vätska, än vad som står i receptet, då den blev väldigt rinnig. Annars kanongod!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.