Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskgratäng med spenat

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Koka spenaten med grädden och vitlöken. Koka tills det börjar tjockna. Smaka av med salt och vitpeppar. Finhacka en halv lök. Lägg fisken i en gryta med låga kanter. Fördela löken över fisken. Häll på vatten så det precis täcker, salta. Låt koka upp och dra sedan av från värmen. Skala och skiva moroten, rotsellerin, en halv lök och vitlöksklyftorna. Skär tomaterna i klyftor och skär bort skinn och kärnor. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs grönsakerna tills de får en liten stekyta, smaka av med salt och vitpeppar. Skala och koka potatisen mjuk. Pressa potatisen och blanda den med olja och ägg, späd ev med lite mjölk. Moset ska vara fast. Smaksätt med salt och peppar. Spritsa eller klicka ut moset längs kanterna i en eldfast form. Smält smöret till såsen i en kastrull och pudra på vetemjölet. Tillsätt vinet, buljongen och grädden och låt alltsammans koka i ca 5 minuter. Ta kastrullen från värmen och blanda ner den rivna osten. Smaka av. Lägg spenaten i botten, fisken över och grönsakerna på toppen. Häll över såsen och gratinera i ugnen på 250 grader endast övervärme i 7-10 minuter. Garnera med dill och citronklyftor. Servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.