Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mammas godaste fiskgratäng

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 5 portioner
Skriv ut

Vill man inte använda torsk så går det utmärkt även med kolja, hoki eller sej filéer!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en gratängform. Salta och peppra fisken. Lägg fiskblocken eller filéerna i formen och förbered såsen.
  2. Smält margarinet i en gryta. Skiva purjolöken och fräs snabbt under omrörning. Tillsätt ketchup, senap och nersmulade buljongtärningar. När allt fräst ihop sig tillsätter du mjölk och grädde. Rör ihop. Tillsätt dill och till slut tomaterna som du delat i fyra klyftor. Det ska inte koka.
  3. Häll allt över fisken och gratinera i ugn 200 grader. Om det är frusna fiskblock - 1 timme. Om det är färsk/tinad fisk ca 35-45 min.
  4. Servera med kokt potatis.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • mumsarna 27 februari 2009

    Ett av barnen åt med god aptit, men vi andra tyckte sådär.

  • mumsarna 27 februari 2009

    Ett av barnen åt med god aptit, men vi andra tyckte sådär.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.