Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskgratäng med rotfrukter, örter och potatismos

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En allt-i-ett-rätt med fisk, rotsaker och potatis i samma form. Genom att välja fisk märkt med KRAV eller MSC kan du vara säker på att fisken inte är utrotningshotad. Exempel på fiskar med grönt ljus är sej, hoki och torsk från Barents hav.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina fisken om den är djupfryst.
  2. Skala och skär potatisen till moset i mindre bitar. Koka mjuk i lättsaltat vatten i en kastrull.
  3. Låt potatisen rinna av och pressa eller mosa den. Tillsätt margarin och varm Havredryck. Vispa till ett luftigt mos och smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Tillsätt äggulorna och blanda väl. Fördela moset runt kanten i en ugnssäker form.
  5. Rör samman iMat, ströbröd, örter och citronsaft. Salta och peppra.
  6. Skala och skär moroten och palsternackan i tunna skivor. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Ånga rotsakerna och purjolöken ett par minuter i en kastrull med lite lättsaltat vatten. Tag upp och låt rinna av. Fördela grönsakerna i botten på formen.
  7. Fördela fisken på grönsakerna. Fördela iMatröran på fisken.
  8. Tillaga mitt i ugnen i 225°C, ca 20 min tills fisken är färdig och rätten fått fin färg.
  9. Servera fiskgratängen med gröna bönor och bröd.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ingemar75 10 februari 2011

    Supergod fiskgratäng, Hade dock inte Oatly iMat tillgänglig hemma. Hade också lite rotselleri som blev bra kombination. I potatismoset pressade jag i en stor vitlök också. Inte helt fel. Tackar för receptet. Ingemar

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.